Den nye Metro, Nordhavnen i en lidt anden vinkel (Generelt)

af Niels Munch @, torsdag 16. maj, 2019, 11:48 (323 dage siden) @ Banemanden

Her er, hvad Metroselskabet selv skriver om Lynetteholmen:

"Metro til ny ø i København
Den 5. oktober 2018 indgik Regeringen og Københavns Kommune en principaftale om anlæg af Lynetteholmen. Lynetteholmen er en ny ø, som skal anlægges mellem Nordhavn og Refshaleøen i København.
Det forventes, at Lynetteholmen på sigt vil give plads til cirka 35.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser. Det indgår i principaftalen, at Lynetteholmen skal udvikles som en bæredygtig bydel bl.a. med fokus på cyklisme og højklasset kollektiv trafik baseret på metrobetjening til Københavns centrum. Det indgår ligeledes i aftalen, at metroen, udover at betjene Lynetteholmen, videreføres til Refshaleøen og eventuelt videre til Kløverparken, såfremt der findes finansiering hertil.
Metroselskabet har fået til opgave at lave en forundersøgelse af metrobetjening af området, som blandt andet skal indeholde en analyse af anlægstekniske løsninger, trafikprognoser for området og de forventede anlægsomkostninger for projektet. Ultimo 2018 er Metroselskabet gået i gang med analysearbejdet. Forundersøgelsen forventes afsluttet ultimo 2019."

Kilder: https://m.dk/#!/search?q=lynetteholmen .


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen