Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

CBTC Jægersborg / Klampenborg - Ryparken / Svanemøllen (Generelt)

af steenth, 30/5 2019, 12:37 (1793 dage siden) @ Peter

Jeg bor i Lyngby og foreløbig har det ny signalsystem betydet færre tog om aftenen og forlænget køretid. Og det er lige før at S-tog i weekenden er noget der skal fejres.

Det er ikke det nye signalsystem, som har fjernet linjer, som ikke stopper på alle stationer om aften og i weekenden. I weekenden, da forretningerne begyndte at holde åben om søndag, var i kort periode hverdagskøreplan. Men DSB ændre til den nuværende struktur for weekenden, da 10 minutters drift med stoptog passer til behovet.

Transportministeriet have fået øje på aftentog og at der var en overkapacitet som de ikke ville betale for - så DSB måtte droppe dem på hverdagsaftener. Derudover har den den fordel ved sporarbejde om aften at det bedre kan foregå med den nye køreplan. Linje E ville alligevel have været aflyst om aften pga. udskiftning af køreledninger på Køge Bugtbanen.

Jeg ved godt at flere weekend togbusser i den seneste (og kommende) tid skyldes HL (Hovedstadens Letbane).

Det nye signalsystem har gjort, at man kan kører hen til Sorgenfri station og vende der istedet for Holte. (det er regler for at vende i det gamle signalsystem, men det er langt i mellem de blev brugt). Men Nordbanen har været meget hårdt ramt med togbusser. Derudover har Banedanmark udnyttet HL arbejde til deres egne broarbejder.

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

DSB MZ1459

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak