Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tidsbesparelse Ringsted-København? (Generelt)

af nielsm, 1/6 2019, 14:04 (1789 dage siden) @ Poul Brandt

Jeg har set det nævnt flere gange at med den nye bane kan man spare op mod 15 minutter på rejsetiden Køge Nord til København, det er vel ikke nogen overraskelse at man sparer tid med regionaltog med ét stop imellem, sammenlignet med S-tog med 15 stop imellem.

Det jeg synes er mere interessant er hvor meget tid der kan være at spare på rejse fra Ringsted, Næstved, og længere sydpå, til København.
Tjek af Rejseplanen i dag viser et regionaltog med afgang Ringsted 14:44, over Køge Nord, ankommer til København H 15:26, altså 42 minutter rejsetid. Sammenlign med IC tog over Høje Taastrup, afgang 13:59 og ankomst 14:40, rejsetid 41 minutter. Det er allerede meget positivt, specielt set i lyset af den begrænsede hastighed på banen.

Kan vi mon forvente at rejsetiden Ringsted-København kommer under 40 minutter når DSB får lov at køre 180 km/t på den nye bane?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak