Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Et surt opstød, nok mere mangel på viden? (Generelt)

af Steff, 3/6 2019, 16:34 (1787 dage siden) @ Ib Jensen

Kære Ib

Udtrykket mangelende viden kunne også være skrevet som "manglende information om det aktuelle emne, Trafiktårn Øst".

Nu tror jeg på dine udtalelser, at du aldrig nogen sinde har siddet i et operativt område både daglig eller ved kriser, for en PC og en videoskærm til møder viser sig jo alligevel ikke at kunne det, som man lavteknisk gjorde før. Og så har skidtet det med at gå ned lige når der er pres på.
Og hurra, man er igen begyndt at mødes én face, da det er erkendt, at netop det at udflytte og bruge den nye teknologi herfor er ikke tilfredsstillende nok når der skal handles.
Og netop de personer der har gennemtænkt - bortset fra politisk "bonderøvsmentalitet" (i negativ betydning, sorry) - at det elektroniske er svaret på alt, har jo heller ikke en viden om, hvad der sker ude i verdenen. De er teoretikere og de fleste uden praktisk baggrund.
DERFOR har trafiktårnet sin absolutte berettigelse med de opgaver det skal løse, den kollektive trafik, vejnettet, broer og færger og information i dagligdagen- som i krisesituationer. Og netop Trafiktårn Øst skal jo dagligt "køre" S-togsnettet, lokalbanerne (informere ved problemer), fjernbanerne ud af Storkøbenhavn og ud i landet, busser, veje, lysregulering, trafikmeldinger og beredskabsmeldinger. DET er opgaven at løse det regionale m.h.t. den kollektive trafik og landsdækkende på statsvejene. Og da næsten alle de forskellige indspillerer fysisk er i Tårnet, det de styrer er lige udenfor eller kan hentes med kort varsel, er placeringen og funktionen optimal. Man kan tale sammen, gå en etage op eller ned og fysisk mødes når det brænder på.
Hvorfor tror du at "krisestabe" flytter sammen fysisk når det brænder på? Fordi det er løsningen! Det være sig det civile beredskab, herunder politi, det militære og i sidst ende det lovstyrende.
Selvfølgelig kunne vejnettet sikkert styres fra et andet sted, men nu var det altså i København, mærkværdigt nok også der hvor trafikken og problemerne er.

Men jeg tror ikke vi to kan komme det nærmere, for det jeg skriver om er praktik, og du taler om "isme" ligesom region mv. Og det er jo ikke foreneligt, vel?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak