Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ny Transportminister (Generelt)

af esni, Frederikssund, 6/6 2019, 19:02 (1784 dage siden) @ Vollensir

Så er folketingsvalget overstået for denne gang, og vi skal heldigvis have en ny transportminister. Som umuligt kan blive ringere end den nuværende.....

Har for øvrigt aldrig kunne forstå folks tilslutning til privatisering og udlicitering af den offentlige transport.

Hvem begyndte med det, og hvorfor fandt man på sådan noget i sin tid. Det er en service til borgerne og ja det koster penge at drive offentlig transport. Der vel aldrig nogen der har sagt det skal give et fedt overskud.

Tror ikke man spare noget ved at betale andre lande for at kører busser og tog her i vores eget lille land.

Se bare hvad vi har fået elendige tog, meget larm indvendig, elendige sæder, det trækker a. H til ved vinduerne, ingen personale i togene til at hjælpe folk.

Ved godt at DSB også kører regionaltog uden togpersonale, men det kan vi jo takke politikerne for at der hele tiden skal skæres ned på personalet. Mærkeligt nok har der ikke været noget nævnt om det i valgkampen..

Privatisering / udlicitering af offentlige opgaver har fundet sted i alt for mange år, hvis I spørger mig.

Ca 1980 syntes 'man' at der blev brugt alt for mange penge på rengøring på skoler fx i Gentofte kommune. Rengøringen foregik dengang i dagtimerne med offentligt ansat personale. Som elev ti år tidligere husker jeg den som OK eller endda god.

Et privat firma mente at det kunne de gøre meget billigere, så det blev besluttet. Et par år senere kunne det konstateres, at rengøringen var blev dårligere, måske endda ringe. Kommunen fandt så ud af at den måtte bruge penge på at se om der blev gjort rent. Efter skift af leverandør kom rengøringen næsten på det oprindelige niveau, men nu dyrere end før man udliciterede.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Billige jernbane T-shirts

DSB MO1980

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak