Nyt materiel på Kystbanen (Generelt)

af tgpsen, tirsdag 18. juni, 2019, 11:39 (126 dage siden) @ Pylorus

Hvis København skal være hovedstad for Sydskandinavien skal der køre direkte tog til/fra Helsingborg, Nordskåne og Halland til København H over en fast Helsingør - Helsingborg forbindelse. Det betyder nej til S-tog på Kystbanen, den skal holdes åben for de regionaltog der i øvrigt befarer Øresundstogsystemet. Ellers visner København, og Vestdanmark får en pseudo-hovedstad i trekantområdet Kolding/Fredericia/Vejle.


Det skal København så ikke være!

I så fald bliver København hovedstad for Østdanmark og ikke andet.

Der er ikke passagerunderlag til dette og hvad skulle formålet være at gøre København til "hovedstad" i Sydskandinavien?
Måske kan kulturtilbud tiltrække nogle turister - men næppe nok til at retfærdigøre en HH-forbindelse og tog direkte til København.

Fra tråden om S-tog til Helsingør:
'Altså årligt passagerantal København - Helsingborg vil blive
1.261.762

dvs. 3457 passagerer om dagen
'


Der kommer givet flere godstoge fremover. Skal svenskerne ikke køre dem til Trelleborg og sejle dem til Tyskland - skal de via en HH-forbindelsen og UDENOM København.

For min skyld gerne. Med passagertog på samme Ring 6.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen