Schleswig-Holstein bestiller 55 batteritog hos Stadler (Generelt)

af andersj @, Aalborg, onsdag 19. juni, 2019, 20:35 (628 dage siden) @ Thorkil Olesen

Det her er en rigtig spændende ordre, og batteritog er oplagte til næste gang strækningerne i Midt- og Vestjylland skal i udbud. Lad os håbe at Bombardier og Siemens også får ordre på batteritog, så der kan komme lidt konkurrence. For små dieseltogsæt har Alstom i dag nærmest monopol, hvilket også viste sig i priserne på det tilbud Midtjyske Jernbaner fik på 4 Lint togsæt til 200 mio. kr. hvor Nordjyske Jernbaner kun skal betale 110 mio. kr. for deres option på 4 Lint.


Kunne det være lige så oplagt, at Midtjyske Jernbaner køber batteritog i stedet for Lint?

Det tror jeg bliver for stor en mundfuld for MJBA. Lige pt. er planen at leje et enkelt togsæt som kan være klar til driftsstart i december 2020, og ellers er de ved at undersøge markedet for brugte tog. Der var kun sat ca. 150 mio. kr. af til nye togsæt.

Et bud kunne dog være Lokaltog der indenfor de kommende år skal have skiftet RegioSprinterne på Nærumbanen samt IC2'erne. Men det klogeste er nok at afvente tyskernes erfaringer, der skal nok komme nogle børnesygdomme.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Assens Sukkerfabrik
Assens Sukkerfabrik

De danske Sukkerfabrikker opførte i 1883-84 Assens Sukkerfabrik, der i over 100 år var en stor og vigtig arbejdsplads i Assens. Læs i denne artikel om fabrikkens historie med fokus på roebanesystemet og de lokomotiver, der befarede det.

Læs mere

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen