Flixbus åbner Aalborg-Aarhus med samme rejsetid som lyntog (Generelt)

af Pylorus, fredag 05. juli, 2019, 19:04 (606 dage siden) @ andersj

Efter liberaliseringen af reglerne for fjernbusser i Danmark begynder Flixbus nu at betjene en række kortere ruter, bl.a. Aalborg-Aarhus i løbet af juli måned.

Mandag den 15. juli er der 9 afgange fra Aalborg til Aarhus hvor over halvdelen har en rejsetid på 1 time og 25 minutter. Lyntogene kører pt. strækningen på 1 timer og 23 minutter.

Priserne starter på 39 kr. for en voksenbillet (DSB Orange fra 53 kr.) og hos både Flixbus og DSB kan der spares yderligere et par kr. for pensionister og studerende.

Busserne standser dog ikke undervejs, men det er alligevel tankevækkende at en bus med en tophastighed på 100 km/t kan være lige så hurtig som et tog der har en minimumhastighed på 120 km/t.

Må busserne ikke køre 100 km/h og lastbilerne kun 80 km/h?
Og når jeg kører på strækningerne med 130 km/h er der rigtig mange personbiler som snegler sig af sted med max 105 km/h og de blinker blot af og trækker ud uden at sikre sig at der er fri bane!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen