Flixbus åbner Aalborg-Aarhus med samme rejsetid som lyntog (Generelt)

af andersj @, Aalborg, lørdag 06. juli, 2019, 23:53 (681 dage siden) @ Michael Deichmann

Men hvis man kører for meget langsommere, så vil man dumpe til en køreprøve, da man ikke må være til unødig gene for de øvrige trafikanter. Og er hastighedsgrænsen sat til 130, vil en hastighed på feks 105 være en stor gene for de øvrige bilister, og dermed reelt være ulovlig - Medmindre der er en god grund til den "langsomme" hastighed. Så ja, det er max hastighed - Men altså en hastighed man skal forsøge at holde sig tæt på - Dog uden at overskride.

Erling


Det er noget vrøvl.

Færdselslovens §41, Stk. 3 siger:
"Kørende må ikke hindre andre kørendes normale kørsel ved uden rimelig grund at køre med overdreven lav hastighed eller pludseligt at bremse."

Men hvad er "overdreven lav hastighed"? Med tanke på det store antal køretøjer på motorvejen med hastighedsbegrænsning ned til 80 km/t samt muligheden for at overhale, så skal man nok under det. Ved overhaling kan vurderingen måske være anderledes, da andre kørende jo hindres.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Hjørring - Løkken - Åbybro
Nakskov Sukkerfabrik
Nakskov Sukkerfabrik

Nakskov Sukkerfabrik blev opført i årene 1882-83 og er i dag den sidste overlevende sukkerfabrik på Lolland. Læs her om fabrikken med de tilhørende saftstationer samt det omfattende roebanenet og de mange smalsporede damp- og diesellokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen