Flixbus åbner Aalborg-Aarhus med samme rejsetid som lyntog (Generelt)

af Jakob S. Engbæk, søndag 07. juli, 2019, 08:51 (644 dage siden) @ Pylorus

Men hvad er "overdreven lav hastighed"? Med tanke på det store antal køretøjer på motorvejen med hastighedsbegrænsning ned til 80 km/t samt muligheden for at overhale, så skal man nok under det. Ved overhaling kan vurderingen måske være anderledes, da andre kørende jo hindres.


Så længe man kører hurtigere end i vognbanen til højre for een kan man køre som man vil, dog mindst 40 km/t og max. hastighedsbegrænsningen.


Ikke korrekt.
Færdselslovens siger:
§ 44. Færdsel på motorvej samt på tilkørsels- og frakørselsvej til en sådan vej må kun ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og må fremføres med en hastighed af mindst 50 km i timen.

Netop i snestorm er der ikke en regel om at man skal kører med en bestemt hastighed. Man skal altid kører efter forholdene.

Der hvor det er relevant i forhold til busser er den kapacitet på motorvej, som bliver brugt af en bus der overhaler lastbilerne men kører langsommere end personbilerne. Især når der er flere af dem kort efter hinanden giver de let kø på motorvejen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen