Flixbus åbner Aalborg-Aarhus med samme rejsetid som lyntog (Generelt)

af Pylorus, søndag 07. juli, 2019, 10:54 (672 dage siden) @ andersj

Men hvad er "overdreven lav hastighed"? Med tanke på det store antal køretøjer på motorvejen med hastighedsbegrænsning ned til 80 km/t samt muligheden for at overhale, så skal man nok under det. Ved overhaling kan vurderingen måske være anderledes, da andre kørende jo hindres.


Så længe man kører hurtigere end i vognbanen til højre for een kan man køre som man vil, dog mindst 40 km/t og max. hastighedsbegrænsningen.


Ikke korrekt.
Færdselslovens siger:
§ 44. Færdsel på motorvej samt på tilkørsels- og frakørselsvej til en sådan vej må kun ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og må fremføres med en hastighed af mindst 50 km i timen.


Her ligger detaljen i at der er tale om at man ikke må køre med knallerter og traktorer på motorvejen. Hvis dit motorkøretøj kan og må køre mere end 50 km/t så må du i princippet gerne køre mindre en 50 km/t.

Men nu er vi også ude på et sidespor, eller rettere en afkørsel.

Der er jeg uenig.
Du skal køre min. 50 km/h hvis ellers forholdene tillader det = Vejr /trafik.

Kører du mindre end 50 km/h overtræder du med sikkerhed reglen om at være til gene for andre medtrafikanter. (Vejr og trafik undtaget).

Derom ingen tvivl.

Intervallet mellem 50 km/h og opefter er hvor skønnet kommer ind. Altså om du generer dine medtrafikanter.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

VLTJ YM15ContecRail

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen