Flixbus åbner Aalborg-Aarhus med samme rejsetid som lyntog (Generelt)

af andersj @, Aalborg, søndag 07. juli, 2019, 11:12 (669 dage siden) @ Pylorus

Men hvad er "overdreven lav hastighed"? Med tanke på det store antal køretøjer på motorvejen med hastighedsbegrænsning ned til 80 km/t samt muligheden for at overhale, så skal man nok under det. Ved overhaling kan vurderingen måske være anderledes, da andre kørende jo hindres.


Så længe man kører hurtigere end i vognbanen til højre for een kan man køre som man vil, dog mindst 40 km/t og max. hastighedsbegrænsningen.


Ikke korrekt.
Færdselslovens siger:
§ 44. Færdsel på motorvej samt på tilkørsels- og frakørselsvej til en sådan vej må kun ske med motorkøretøjer, som på vandret vej kan og må fremføres med en hastighed af mindst 50 km i timen.


Her ligger detaljen i at der er tale om at man ikke må køre med knallerter og traktorer på motorvejen. Hvis dit motorkøretøj kan og må køre mere end 50 km/t så må du i princippet gerne køre mindre en 50 km/t.

Men nu er vi også ude på et sidespor, eller rettere en afkørsel.


Der er jeg uenig.
Du skal køre min. 50 km/h hvis ellers forholdene tillader det = Vejr /trafik.

Kører du mindre end 50 km/h overtræder du med sikkerhed reglen om at være til gene for andre medtrafikanter. (Vejr og trafik undtaget).

Derom ingen tvivl.

Intervallet mellem 50 km/h og opefter er hvor skønnet kommer ind. Altså om du generer dine medtrafikanter.

§44 regulere type af køretøj og §41 regulere hastighed, da hastighed altid vil være en skønssag hvor mange forhold kan spille ind (vejarbejde, grænsekontrol, kø, vejr osv.)

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen