Ny regering vil sætte Togfonden på sporet igen (Trafikpolitik)

af mpp, tirsdag 09. juli, 2019, 11:27 (103 dage siden) @ Poul Brandt

Det springende punkt er vel hvor meget man tror på Kattegatforbindelsen og hvor vigtige direkte tog er. Grundmodellen i køreplanen nu, hvor 5 IC3 kører sammen til Fredericia og bliver skilt bliver nok ikke videreført med nye togsæt – det er i hvert fald ikke et krav i udbuddet. Bliver der købt rigtige højhastighedstog kommer de nok til primært at køre på hovedbanerne til Esbjerg og Aalborg, selvom det kan tænkes de kan køre videre. Så kan der laves et IC-koncept hvor nogle af sættene har batterier (så samme split som med IC3/ER4), men spørgsmålet er om ikke de fleste vil hoppe over i et af de hurtigere lyntog hvis de har muligheden.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Brammingeulykken
Brammingeulykken
Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen