En sommer tanke-et Nordisk Jernbane selskab (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, torsdag 18. juli, 2019, 12:40 (192 dage siden) @ Niels Munch

SJ har været igennem en større omstilling og vinder nu udbudt trafik men driver primært kommerciel trafik og finansierer indkøb af nye tog selv.

NSB er gået i gang med samme omstilling og hedder nu Vy. De har endnu ikke vundet udbudt trafik og det er uklart om de kan køre ruter kommercielt eller finansiere egne tog.

I Danmark er der basalt set ikke truffet beslutning om, hvad der skal ske med statens togselskab, når jernbanen konkurrenceudsættes. Ligesom det er uklart om DSBs nye tog må køre kommerciel trafik, hvis staten garanterer finansieringen.

De tre nordiske statsejede togselskaber er derfor på vidt forskellige "udviklingsstadier", og det vil være synd for dem alle tre, hvis man forsøger at samle dem til en nordisk mastodont.

Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Brammingeulykken
Brammingeulykken
Den 26. juli 1913 skete en af de værste jernbaneulykker i Danmarks historie, da Tog 1029 - også kendt under navnet ´Emigranten´ - afsporedes umiddelbart vest for Bramminge station. Ved ulykken omkom 15 personer, ligesom mange blev hårdt såret. Her er hele historien.
 Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen