En sommer tanke-et Nordisk Jernbane selskab (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, torsdag 18. juli, 2019, 12:40 (67 dage siden) @ Niels Munch

SJ har været igennem en større omstilling og vinder nu udbudt trafik men driver primært kommerciel trafik og finansierer indkøb af nye tog selv.

NSB er gået i gang med samme omstilling og hedder nu Vy. De har endnu ikke vundet udbudt trafik og det er uklart om de kan køre ruter kommercielt eller finansiere egne tog.

I Danmark er der basalt set ikke truffet beslutning om, hvad der skal ske med statens togselskab, når jernbanen konkurrenceudsættes. Ligesom det er uklart om DSBs nye tog må køre kommerciel trafik, hvis staten garanterer finansieringen.

De tre nordiske statsejede togselskaber er derfor på vidt forskellige "udviklingsstadier", og det vil være synd for dem alle tre, hvis man forsøger at samle dem til en nordisk mastodont.

Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1949

DSB plakat 1949
DSB plakat 1949 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense
Sukkerkogeriet Odense åbnede i december 1873 som en af de første sukkerfabrikker i Danmark. Sydfynske Jernbaneselskab forestod i starten driften på fabrikken indtil man selv begyndte at indkøbe brugte lokomotiver. Her er historien om Odense Sukkerfabrik.
 Læs artiklen 

Jernbanebøger

På Skinnecykel i Danmark Og Sverige
På Skinnecykel i Danmark Og Sverige
Pris 90,- kr.
 Læs mere 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen