En sommer tanke-et Nordisk Jernbane selskab (Generelt)

af kme, torsdag 18. juli, 2019, 17:17 (192 dage siden) @ mpp

Der er ingen grund til at IC-trafikken skal finansiere regionaltrafiken. IC-trafikken opererer på et kommercielt marked og konkurrerer mere direkte med busser, fly og bil (bl.a. Gomore), mens regionaltrafikken er en del af et samlet tilbud for kollektiv transport og i mange tilfælde ville blive erstattet af busser (der også modtager tilskud) hvis der ikke var skinner til det. Det ville også være mærkeligt hvis Flixbus skulle understøtte den almindelige busdrift.

IC/Lyn kan klare sig selv, men det kan regionaltrafik ikke. Jeg synes at det er en samfundsopgave at holde hånden under mindre by-områder og sikre at de har rimelig togdrift. Man kan selvfølgelig lade skatteborgerne betale mens togoperatørerne bare kan udflage til skattely. Men jeg synes det er mere rimelige at kræve ind ved kasse 1: Vil du køre IC i DK koster det.

Man har jo samme princip med mobiltelefonfrekvenser. Kanaler koster penge og man bliver pisket til at opstille sendemaster i Vestjylland.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Svenska-lok

Jernbanebøger

IC3
IC3
Pris 200,- kr.
 Læs mere 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen