Sydbanen og de kommende år (Jernbanen i dag)

af Pyloriis, fredag 19. juli, 2019, 12:40 (358 dage siden)

Ing.dk har i dag en artikel omkring Sydbanen og de "problemer" som passagererne de kommende år kommer til at lide under.
https://ing.dk/artikel/jernbane-naestved-aabner-med-ny-udgave-gammel-signalteknologi-22...

I artiklen står bl.a.

Banedanmark: Nej, det er ingen feberredning
Han understreger, at der i tilfældet Ringsted-Næstved ikke er tale om en panikbeslutning med at etablere eksisterende signalteknologi. Det ville kræve en længere lukning at etablere det nye signalsystem, fordi banen bliver bygget kraftigt om, fortæller han.
De eksisterende signaler kan ikke benyttes, når der kommer køreledninger op på strækningen, så den bliver klar til eltog. Det arbejde begynder til efteråret næste år, når banen er genåbnet efter ombygning.
Signalerne kan nemlig ikke tåle magnetfelterne fra kørestrømmen og skulle i givet fald immuniseres. Erfaringerne fra et udbud på strækningen mellem Roskilde og Holbæk viser imidlertid, at immunisering er meget dyrt
.

Så til næste år lukker man jernbanen i 6 mdr. Efterfølgende skal man så genere de rejsende med kørestrømsanlæg og når ERTMS engang kommer, så skal man vel på ny genere de rejsende på denne strækning.
Når man om 4-7 år så endelig er færdig - ja så er der næppe mange rejsende tilbage. De har for længst taget enten bilen eller Flixbus.
Man kan i sit stille sind undrer sig over at man ikke kan lave kørestrømsanlæg og de ting som det nye signalsystem indebærer i de 6 mdr. man lukker banen næste år.
Ydermere blev skinnerne på en stor del af stækningen udskiftet omkring 2009. De holder vel 20-25 år, måske mindre når og hvis Fehmernforbindelsen kommer med ekstra belastning grundet godstogene. Så kan man se frem til nye lukninger.

Banedanmark immuniserer dog sikringsanlægget på Næstved Station, fordi der er sat køreledninger op på Lille Syd derfra til Køge.

Er der ikke noget om at der skal være immunisering op til 25 km på hver side af en strækning med kørestrøm eller husker jeg forkert i forhold til strækningen fra Ringsted mod Holbæk?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 flyttefirma tilbud

Jernbanebøger

På Sporet af 2019
På Sporet af 2019
Pris 190,- kr.
 Læs mere 
Militære jernbane transporter i 1930erne
Militære jernbane transporter i 1930erne
Per Finsted fra Dansk Militærhistorisk Selskab (www.chakoten.dk) har skrevet en artikel om militære jernbanetransporter i 1930erne. Jernbanen.dk har leveret tegninger til artiklen og har som tak fået lov at bringe artiklen her.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen