Avatar

Lige lidt oplysninger til en afsporet debat (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, mandag 22. juli, 2019, 00:12 (467 dage siden) @ OnkelJørn
redigeret af Schienenwolf, mandag 22. juli, 2019, 00:28

Mit bud er, at selvfølgelig ved regeringspartierne det. De vidste naturligvis, hvad der er muligt, inden de gik ud og lovede noget af så drastisk betydning for det danske samfund, som en 70 % reduktion af CO2-udledningen. De er jo dygtige, veluddannede og ikke mindst gode og ærlige mennesker, der har lige så meget viden og indblik i mulighederne for en 70 % CO2-reduktion, som de har i klimafølsomhed overfor CO2. Derfor ligger det implicit i regeringens løfte, at der i de kommende år vil blive tilført signalprogrammet og og det hele taget udbygningen af jernbanen langt, langt flere midler, end hvad hidtil har været forudset nødvendigt. Ellers vil regeringen jo komme til at fremstå som dybt utroværdig, bortset fra blandt den allermest tillidsfulde del af dens vælgere. Det skal nok blive spændende at følge, når signalprogrammet bliver speedet op.


Tror du selv på det ?

Tror? Det har nok mere betydning, hvad regering tror og har sagt, at den vil gennemføre, og her har den været ganske klar i mælet: 70 % reduktion i CO2-udledningen. Det er så uden væsentligt flere tog til hjælp, hvis ikke der postes yderligere milliarder i signalprojektet og en generel udbygning af jernbanekapaciteten. Sker dette ikke, må det være fordi regeringen har en anden dagsorden end CO2-reduktion. Den er jo i egne øjne ikke inkompetent. Alene det faktum, at regeringen fx ikke vil forbyde flytrafik men blot lade folk flyve, mod at de betaler ekstra for det i form af afgifter, viser, at den ikke selv tror på sit eget budskab om, at der er et alvorligt "klimaproblem". Globale temperaturstigninger på op til 4,5 grader Celsius og havstigninger på 2 meter eller mere bekæmper man ikke med beskatning.

Personligt "tror" jeg, at vi er på vej ind i en periode, hvor den globale opvarmning enten vil medføre en pause i den globale temperaturstigning, ligesom vi så det fra 1998 til 2015 (det som IPPC FN's klimpapanel i en rapport kaldte for en "hiatus", indtil det fik justeret måleresultaterne til at vise en fortsat om end minimal stigning), eller også at vi går ind i et såkaldt Grand Solar Minimum, hvor den globale gennemsnitstemperatur falder, så vi på vore breddegrader fx får noget så usædvanligt som frost i maj langt hyppigere end tidligere. Det vil være til skade for høstudbytterne og dermed fødevaresituationen. Vi får se, hvordan det går. Imens vil jeg spise popcorn.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Regionstog A/S
3 flyttefirma tilbud
DSB F494 1
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen