Lige lidt oplysninger til en afsporet debat (Generelt)

af Pyloriis, mandag 22. juli, 2019, 14:08 (141 dage siden) @ Michael Deichmann

Spørgsmålet er måske om hvor meget som jernbanen vil give i det regnestykke. Det kan vel alt fra "afgørende" til "marginalt".

Nogen der ved noget om det?

Jeg mener at vide at A.P.Møller-Mærsks containerflådes udledninger medregnes i Danmarks CO2 aftryk fordi selskabet jo er dansk. Dvs. vi belastes af langt over 50% af verdenshandlens maritime logistiks CO2 aftryk. Her er der måske basis for at gøre noget der batter. Og så alle oliefyr skrottet og erstattet af varmepumper drevet af el. Samme for fjernvarmeanlæg. Så er vi vist godt på vej. Naturgaslagrene i de gamle salthorste kan bruges til at oplagre energi (trykluft?) ved overskudsproduktion af vindenergi som så fylder ud når vinden har lagt sig.

It all adds up.

Ja - det bliver medregnet - se nedenstående:

https://www.dst.dk/da/Statistik/bagtal/2018/2018-12-06-fakta-om-danmarks-udledning-af-d...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Motordriftens indførelse ved DSB
Motordriftens indførelse ved DSB
I Vingehjulet 1951 nr. 2 har vi fundet denne artikel, der beskriver nogle af de genvordigheder, DSB havde med den første motorvogn ´Hønen´ i 1923 til MR-vognene der blev bygget af A/S Frichs og A/S Scandia i fællesskab.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen