Svenskerne vil have genindført nattog (Generelt)

af mpp, tirsdag 23. juli, 2019, 15:01 (591 dage siden) @ JesperErnst

Man behøver som sådan ikke gentænke det. Man skal bare sikre, at der kører tog. Det samlede nattogsnet i Europa transporterer omkring lige så mange passagerer som der flyver mellem de Skandinaviske hovedstæder. Når der er et marked for natbustrafik (der givetvist har den fordel ikke at udveksle passagerer undervejs og hvor lyset i kabinen er dæmpet under kørsel) er der også et marked for nattogskørsel, uanset indretning. De fleste nattog har endda siddevogne, der jo sådan set bare er almindelige vogne.

Den store udfordring er at lave nogle relevante ruter og at få fyldt nok mennesker i togene. Det er givetvist lettere at finde 30 mennesker til en bus med 50 mennesker end at fylde et tog med 300 pladser. Rangering og kobling med andre tog undervejs giver en fordyrende kompleksitet som passagerene ikke rigtigt får noget ud af.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen