Avatar

Nightjet nuværende og fremtiden (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, onsdag 24. juli, 2019, 03:03 (590 dage siden) @ andersj

Vi skal lige have styr på Nightjet konceptet.

Nightjet køres med mere eller mindre fast sammenkoblede stammer, så hver linie typisk har 1-2 sovevogne + 2 liggevogne + 2 siddevogne. De fleste linier køres dobbelt og bytter undervejs med andre linier. Eksempel:
Nightjet Hamburg-Wien og Hamburg-Innsbruck kører sammen fra Hamburg og bliver byttet rundt med Nightjet Düsseldorf-Wien og Düsseldorf-Innsbruck et sted i Bayern.

Siddevognene i Nightjet er klassiske kupé-vogne med 6-mands kupéer identiske med dem der køres i dagtog også.

[image]

Foto: ÖBB


I de nye Nightjet ÖBB har bestilt hos Siemens vil der være 4 forskellige kategorier.

  • Sovekupé med 2 senge med ensuite. Den nederste seng bruges som sofa/lounge.

Double = 1. kl. billetter plus tillæg, men Single kan vel også fås mod betaling.

[*]Liggekupé med 4 senge. De to nederste senge bruges som sofa/lounge.

= 2. kl. billet plus tillæg.

[*]Ligge-pods med 1 seng. Der er mulighed for at slå 2 pods sammen, og der er ryglæn så man kan sidde op, men man kan ikke bøje benene. Det er ikke meningen at man skal optage en siddeplads også.

= så må man jo lade være med at bøje benene, hvis man kan holde det ud. Hvis der er ubesatte siddepladser i toget, er der vel intet til hinder for, at man indtager en sådan, når blot man ikke optager den for andre, som har reserveret den.

[*]Siddevogne med ukendt indretning.
[/list]


De nye Nighjet er fast sammenkoblede enheder med 2 sovevogne, 3 liggevogne og 2 siddevogne.

Sovekupé
[image]

Liggekupé "klassisk"
[image]

Pods
[image]

Tak for "styret", Anders. Altså lokomotivtrukne tog og ikke togsæt og i Danmark - i modsætning til måske i fx Sverige - derfor ingen umiddelbar mulighed for at udnytte siddevognmateriellet i dagtimerne.

Om vognene kan rengøres, af- og opredes af de eksisterende klargøringscentre, nu da det ikke kan ske på fx Belvedere og for Jyllands vedkommende vel i Aalborg, ved jeg ikke, men det må kunne organiseres af selskabet mod betaling af nogle "stuepiger" og indgår naturligvis i billetprisen. Der skal naturligvis også etableres vask af sengetøj etc. på togenes endestationer. Alt er ved det gamle, hvad det angår, måske bortset fra mulighederne for tømning af togets toiletter på visse yderstationer?!?

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1949

DSB plakat 1949
DSB plakat 1949 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 

Lokomotivfabrikker

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen