Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

CBTC 3. strækning (Jernbanen i dag)

af steenth, 24/7 2019, 14:56 (1731 dage siden) @ mikedk2100

Den langsigtede plan er at næste generation af S-tog bliver førerløse. Ud over nogle nye tog er der også en masse der skal gøres omkring sporet (indhegning) og på stationerne (perronvægge a la Metro). Nu kommer der CBTC i sporet og på de nuværende S-tog til en start. Det giver god mening og for elektroførerne er alternativet andet arbejde eller intet arbejde, så mon ikke de overlever? CBTC er designet til førerløs drift og er bl.a. det der benyttes på Cityringen.
(den gamle Metro har en ATC variant)


Det gør det da helt sikkert for de fremtidige generationer. Min anke gik nu på, at man sætter computeren til at bremse toget allerede nu, når det så skaber en længere rejsetid, fordi toget skal liste ind på stationerne - modsat når et menneske, med føling og uddannelse i toget, formår at bremse det ved perronen. At det måske bliver løst i midten af 2021 er ingen trøst. Netop på S-banen betyder tid og stabilitet meget for passagererne - modsat nogle minutter fra eller til på fx et nattog.

Desværre er det et problem, som først viste sig efter at systemet var sat i drift. Og derefter med meget hårde restriktioner, som har gået voldsomt over køretiderne. Det har blokket for den etape, som blev sat i drift i maj, hvor man fik lov til at køre WET2 istedet for WET4.

Det er da trist, at fx S-toget København-Køge er 5 minutter længere om køreturen i dag end for 15 år siden. 9 minutter længere i weekenden. Trods, at alle 2G S-tog siden er forsvundet. Og kan man så forvente yderligere et par minutters køretid, når det nye signalsystem er sat i drift på strækningen, ja så.... Det skulle jo helst gå den anden vej, at med nye tog og ny teknik, så skæres der køretid af. Altså en forbedring for kunderne.

Hvornår har der været S-tog imellem Køge og København, som er hurtigere end de 38-39 minutter, som linje E bruger i dag på hverdage? Jeg har prøvet tjekket nogle gammel køreplaner for kigge efter noget, som er bedre end det.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak