Lige lidt oplysninger til en afsporet debat (Generelt)

af Niels Bak, torsdag 25. juli, 2019, 12:50 (461 dage siden) @ Schienenwolf

Nu er jernbanen.dk egentlig det forkerte forum til den her debat. Du bliver bare ved med umotiveret at smide den ind i diverse tråde, og så måtte jeg altså tage til genmæle.

Så en afsluttende opsamling:

Svensmark er en redelig forsker og det samme er hans samarbejdspartnere. Der er så vidt jeg ved heller ikke nogen, som har stillet seriøse spørgsmålstegn ved hans eftervisning af at ioniserende strålings har en betydning for skydannelsen, og dermed klimaet. Ligesom Svensmark selv i øvrigt heller ikke stiller spørgsmålstegn ved, at CO2 har en betydning for den globale opvarmning.

Uenigheden går på hvor stor en del af opvarmningen, som skyldes hvad, og her står han altså næsten helt alene over for resten af den klimatologiske forskning i sin vurdering af størrelsen af den kosmiske strålings betydning for klimaet i den virkelige verden versus den øgede drivhuseffekt. I offentliggørelsen af hans hovedresultater fra 2017, som du henviser til, nævner han da heller ikke den globale opvarmning - formentlig fordi den del netop ikke er eftervist og ville svække hans ellers solide arbejde.

Så din brug af ham nærmer sig det polemiske. Hans arbejde er en teori, som det er værd at regne videre på den reelle effekt af, men disse er på ingen måde eftervist endnu. At hævde det er ønsketænkning.

Det samme gør din beklikning af IPCC's brede spænd i deres forudsigelser. Usikkerheden er også her udtryk for redelighed, simpelt hen fordi klimaet er så komplekst et system incl diverse feedbackmekanismer af opvarmningen som trækker både i den ene og den anden retning: metan fra tøende permafrost, øget vanddamp i atmosfæren, mindre refleksion fra is, havets evne til at optage både CO2 og varme, øget biologisk produktion som følge af mere CO2, mindre som følge af ørkenspredning og ustabilt klima, etc. etc.

Det er så også derfor man har nedsat panelet som et fortløbende arbejde. Der er masser at blive klogere på endnu. At hævde, at deres modeller ikke er blevet korrigeret undervejs i 20 år er simpelt hen noget sludder.

Endelig så er der Greta Thunberg, som er et interessant politisk fænomen, men noget videnskabeligt fænomen er hun altså ikke. At du finder det nødvendigt at bruge hende til at skyde en hel forskningsinstitutions arbejde ned er for mig ikke den mest overbevisende argumentation...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen