Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Veterantog Odense-Fruens Bøge inkl. fortælling (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 26/7 2019, 17:39 (1728 dage siden)

Pressemeddelelse fra Danmark Jernbanemuseum.

Veterantog Odense-Fruens Bøge inkl. fortælling
En tur tilbage i historien søndag den 18. august

Denne søndag fløjtes der til afgang fra Odense Banegård, og Danmarks Jernbanemuseum bringer publikum tilbage til historien om odenseanernes gamle udflugtsmål Fruens Bøge. Kør med motorvognen MO 1846 fra banegården og ankom ligesom tusindvis af odenseanere i tidens løb har gjort det til den fine, fredede udflugtsstation i Fruens Bøge. Her vil gæsterne kunne følge med på en lille vandring i området og høre om dengang Fruens Bøge vrimlede med dansesteder. Efter ca. en halv time i det smukke område går turen retur til banegården. I 1930’erne besluttede DSB, at damplokomotiverne skulle udfases, da diesellokomotiver var fremtiden. I samarbejde med lokomotivfabrikken Frichs i Århus udviklede DSB et diesellokomotiv, der også havde plads til transport af passagerer. Det er en sådan motorvogn, MO 1846 fra 1954, som bringer os til og fra Fruens Bøge. Der er i alt tre afgange denne søndag. Det er ca. kl. 10, ca. kl. 13 og ca. kl. 14.30. Hver tur inkl. fortælling varer ca. 1 time og 15 minutter. Billetter til turen købes via Billet.dk

Dette gælder for alle ture
BEMÆRK – det nøjagtige afgangstidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt.

Der er tale om unummererede pladser. Der er afgang fra Odense Banegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang. Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.

[image]Motorvognen MO 1846 ved Fruens Bøge. Foto Flemming Wedell.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Veterantog Odense-Fruens Bøge inkl. fortælling - Tommy Nilsson, 26/7 2019, 17:39 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak