Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

De stakkels passagerer (Generelt)

af andersj, Aalborg, 29/7 2019, 21:29 (1732 dage siden) @ Jens Hansen

Et togsæt, kunne de sætte flere ind, f. eks. hver anden time og så dele /samle med Aarhus?

Eller er der restriktioner, nå statsligt betalte togsæt (betalt via kontrakt) anvendes til fri trafik?

JH

Der er 17 IC3 der kan og må køre i Tyskland. De to af dem må pt. ikke fordi en ny strækningsradio endnu ikke er godkendt til brug i Tyskland. Så der er 15 til rådighed. På den danske side af grænsen køres der ikke som fri trafik, mens der i Tyskland køres som fri trafik af Deutsche Bahn Fernverkehr. Dog ikke togene til Flensburg der på den tyske side kører med tilskud fra NAH.SH der er Schleswig-Holsteins trafikselskab. Tysker IC3'erne bliver også indsat i almindelige IC og ICL.

Der er planlagt to togsæt på IC 383, 384, 385 og 386 (formiddag og eftermiddags togene) og et togsæt på IC 383 og 387 (aftentogene, køres kun om sommeren)

Desuden køres der med et togsæt på Hamburg-Nykøbing F og et togsæt på Fredericia-Flensburg. Men over Fredericia er ekstra presset i år fordi folk ikke gider togbus til/fra Rødby.

Men det er også et nød-koncept, for lejekontrakten på ICE-TD togsættene løb oprindeligt frem til ultimo 2021 og det er købet af nye vogne planlagt efter. DB valgte som bekendt allerede i 2015 at rive kontrakten i stykker, også stod DSB med håret i postkassen. DB ville ikke engang stille personvogne til rådighed pga. materielmangel.

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak