Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ingen ambitioner for jernbanen i Danmark (Generelt)

af tgpsen, 30/7 2019, 13:38 (1731 dage siden) @ Pyloriis

Men alle de nævnte broer er da et fremskridt med og uden jernbane.
Det er nok 90% enig i.
Og det gælder også Kattegatforbindelsen.
Men som Steenth påpeger er han (som undertegnede) ikke så sikker på værdien af en jernbanedel.
Fra min synsvinkel fordi en pæn stor del af det jyske område bliver tabere i spillet om højhastighedstog til fordel for Aarhusområdet og især nordpå. Samtidig er tidsgevinsten beskeden i forhold til en reel højhastighedsbane over Fyn.

Hvis vi får en Samsøbro får vi (senere?) en højhastighedsbane mellem København og Kalundborg. Med en shunt brofæstet - Tvingstrup får Vejle (, Hedensted?) og Horsens også højhastighedsbane til/fra København. Dertil hører højhastighedstog, som så anskaffes. Når de er der kan man ligeså godt begynde højhastighedsløb mod Sydjylland over Fyn. Bygningen af en Samsøbro vil ikke (det skulle ikke behøves siges) forhindre en fremtidig højhastighedsbane på Vestfyn.

Man bør gøre som til træning: Koncentrere sig om at overstå den næste øvelse; hvis man kontemplerer den samlede masse af ugjorte projekter bliver man psykisk overvældet og går i baglås. Det gælder specielt for en nation som Danmark som grundet geografiske omstændigheder har lidt så mange nederlag mod landtrafikalt sammenhængende naboer. Vi kan netop ændre disse geografiske forudsætninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak