Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

De stakkels passagerer - også fra Hamborg og nordpå (Generelt)

af Rørvig Station, 1/8 2019, 18:03 (1729 dage siden) @ XAL Olesen

Til XAL Olesen

2) På info-tavlen ved spor 6 står der at toget til Aarhus/Fredericia er forsinket 20 minutter pga. forsinket klargøring („verspätete Bereitstellung“). Altså forventet afgang 15:12 i stedet 14:52. Info-skærmen på spor 6 viser at der kun er én togdel med 1. klasse og én togdel med 2. klasse. Dette selvom toget består af 2 togsæt.

Forberedelsen er vel forsinket, fordi toget er ankommet forsinket.

5) Klokken 15:15 skifter info-tavlen på spor 8 pludselig tekst. Nu er IC 384 forsvundet og i stedet står der at kl. 15:25 kommer der et ICE 1600 fra München Hbf. Det er dog 10 minutter forsinket. Så går der panik i folk. Mange forsøger at se om der står noget på info-tavlen på det oprindelige spor 6. Nogle begynder at løbe tilbage til spor 5, for der er kommet et enkelt IC3 togsæt i spor 5. Der er lidt panik på perronen. For hvordan kan ICE 1600 ankomme til perron 8 samtidig med at IC 384 skal holde der?

Det er vel en computer, der stiller togviserskiltene. Den kan jo ikke vide at toget ikke kan komme til. Jo, hvis man betaler nogle millioner til programmør for at få udvide programmelets funktionalitet.

8) Igen vild panik. For halvdelen af passagererne inkl. undertegnede har pladsbilletter til vogn 71 og 72. Det tyske perronpersonale mener at der er tale om en fejl. Så vi tager chancen og entrerer togets vogn 61 i håb om at der er tale om en fejl. Det kunne jo være at DSB havde indsat et tog fra Hamburg til Århus med 3 IC3 togsæt og ved et uheld havde glemt vogn 71 og 72 på klargøringsområdet i Hamburg.

Der kan jo nemt ske fejl, når det hel går i kaos. De har jo åbenbart haft travlt på Hamburg Hbf, bl.a. med at omdisponere sporene, hvis togene fra Danmark ankom meget uregelmæssigt.

9) Hurra, hurra. Klokken 15:31 kører toget med mange stående passagerer. Bl.a. en svensk familie på 6 personer der rejser på 1. klasse. De vidste bare ikke at de man skulle have pladsreservationer på dette tog. Der er heldigvis lidt ledige spredte pladser på 1. klasse i vogn 61 (= vogn 71).

Det fremgik vel da de bestilte billeten. Man skal så vidt jeg ved også have pladsbillet i X2000.

10) Men glæden er kort. Pladsreservationerne over sæderne viser ingenting eller den sædvanlige intetsigende tekst: ”Kan være reserveret”. Kun på dansk selvfølgelig. Det er jo et dansk tog så er det jo lige meget om toget kører med svenske, tyske eller engelsktalende passagerer.

Du vil gerne have at der sættes en fladskærm op over alle sæder med teksten på dansk, tysk, svensk, norsk, finsk, hollandsk, fransk, engelsk? Hvem betale det? Passagerene? Skatteyderne? EU? (De to sidste kommer ud på et).

Du insinuerer at det hele er DSB's skyld, medskyldige Hamburg Hbf og DB. Ved du hvorfor togene var forsinkede? Solkurver? Ambulancetilkald? Defekt sporskifte? Akut sporarbejde?

Klargøring: Ved du om der er ubegrænset sporkapacitet og masser af optankningssteder, som man uden videre kan rangere til, eller om det hele er nøje planlagt? Ved hvem, der står for rengøringen? DSB, DB, et privat firma?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailBillige jernbane T-shirts

Jernbanebøger

Ib Spang Olsens bedste

Ib Spang Olsens bedste. Pris 220 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak