Lidt jysk "privatbane" af i dag (6 fotos) (Jernbanen i dag)

af Claus Nielsen @, mandag 12. august, 2019, 09:12 (338 dage siden) @ Niels Munch

Det er skønt at blive forstyrret med hverdagsberetninger fra jernbanen med gode illustrationer. Jeg glæder mig allerede til den næste beretning.

Jeg var på letbanen torsdag aften/nat for at se på skinneslibningen, der i løbet af ugen blev udført mellem Løgten og Skødstrup. Aarsleff Rail, der står for vedligehold på Aarhus Letbane, sleb skinner med en Autech AT 3389. Formålet var at bringe skinnernes køreflade i det rette profil og dermed bl.a. nedbringe støjen fra kørslen.

[image]
Her vi lidt nord for Skødstrup Station og skinneslibningen er kommet godt i gang. Det regner og der er derfor ikke brug for brandberedskabet, der bestod af folk med branddaskere og en to-vejs Unimog (der lige netop kan skimtes i baggrunden) med slanger, pumpe og vand i palletanke.


[image]
Lidt senere på aftenen er mørket faldet på og månen blevet synlig. Om lidt passerer maskinen Grenåvej på vej nord på.

Skinnesliberen ankommer i to dele på lastbillad. Sættes sammen til én enhed, og kører selv på små gummihjul til en overkørsel, hvor den sporsættes. Efter klargøring kører den til indsatsstedet, hvor den, afhængig af skinnernes tilstand, skal gennemkøre strækningen et antal gange. Maskinen er overraskende støjsvag, og styres fra afstand af betjeningspersonalet med radiostyring.

Mvh
Claus


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen