Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Afskedstur for S 736 på Kystbanen (Generelt)

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 12/8 2019, 11:12 (1712 dage siden)
redigeret af Tommy Nilsson, 12/8 2019, 12:08

Pressemeddelelse fra Danmarks Jernbanemuseum:


Afskedstur for S 736 på Kystbanen
Lørdag den 14. september

Denne lørdag kører Danmarks Jernbanemuseum for sidste gang med det ikoniske damplokomotiv S-maskinen (S 736). Det helt rigtige sted til en afskedstur er på Kystbanen mellem København og Helsingør, hvor S-maskinerne fra 1920’erne til 1960’erne var i almindelig drift.

Der afsluttes med manér ved, at S-maskinen er trækkraft for en autentisk typisk togstamme med AC-, CL- og CLE-vogne, som den ville have set ud på Kystbanen i 1950’erne. Danmarks Jernbanemuseum er selv kun i besiddelse af to af vognene og har derfor lånt materiel af veteranklubber for at kunne lave den fulde oprangering. Ved ankomsten til Helsingør vil museumsdirektør Steen Ousager fortælle om S-maskinerne, hvorefter der returneres til Københavns Hovedbanegård. Turen varer ca. 3 timer med afgang ca. kl. 10 fra Københavns Hovedbanegård. Billetter kan købes via Billet.dk

Dette gælder for turen
BEMÆRK – det nøjagtige afgangstidspunkt kan ikke oplyses på nuværende tidspunkt. Det er derfor vigtigt, at du tjekker www.jernbanemuseet.dk et par dage inden arrangementet for det nøjagtige starttidspunkt. Der er tale om unummererede pladser. Der er afgang fra Københavns Hovedbanegård, hvor spornummer så vidt muligt vil fremgå af skærmene på banegården. Kom i god tid inden afgang. Billetten giver ikke adgang til Danmarks Jernbanemuseum.

Opdatering:
Vi kender nu afgangs- og ankomsttidspunktet. Det er kl. 9.54 med ankomst igen kl. 12.57 på Københavns Hovedbanegård.

[image]

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak