Noget vi ikke ved??? - og S 736 som museumsgenstand (Generelt)

af gaest, onsdag 14. august, 2019, 08:01 (478 dage siden) @ LHJ

https://www.jernbanemuseet.dk/nyheder/orientering-vedr-s-736/


"Derfor er der udpeget specifikke køretøjer, som kan benyttes til veterantogsformål, fordi der er bevaret andre tilsvarende i bevaringsøjemed. Det gælder bl.a. de tre damplokomotiver E 991, R 963 og P 917, …"

Spændende; R 963 kan benyttes til veterantogsformål, fordi der er bevaret et andet tilsvarende lokomotiv i bevaringsøjemed.

?????

Det må vist være en "svipser" - eller er der noget, vi alle har misforstået? Måske blot en afsløring af, at den ene hånd (i bedste fald) ikke ved - og ikke har vidst - hvad den anden gør/har gjort i "R-maskinesagaen" (det var vi nok nogle, der har tænkt ...:-( )


Jeg mener at argumentationen gik på at litra R var en tysk konstruktion, og at der er bevaret tilsvarende i Tyskland. Men hvorfor beholder man så E994 som museumsgenstand når der er bevarede SJ litra F ? Både litra E og R er konstruktioner overtaget fra udlandet, men med diverse danske tilpasninger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen