Avatar

Noget vi ikke ved??? - og S 736 som museumsgenstand (Generelt)

af Schienenwolf, Læsø, onsdag 14. august, 2019, 11:12 (61 dage siden) @ gaest


Jeg mener at argumentationen gik på at litra R var en tysk konstruktion, og at der er bevaret tilsvarende i Tyskland. Men hvorfor beholder man så E994 som museumsgenstand når der er bevarede SJ litra F ? Både litra E og R er konstruktioner overtaget fra udlandet, men med diverse danske tilpasninger.

Hvorimod "Odin" var en rent engelsk konstruktion, uden diverse danske tilpasninger. Og den har man rask væk bygget en kopi af.

Grunden til, at der ikke blev bevaret en N-maskine, DSB's sidste damplokomotiv, var også, at det var en tysk konstruktion, som stadig fandtes i udlandet. Dette konstruktionsmæssige "danskhedsprincip" benytter museet sjovt nok ikke ved motorlokomotiver, for så havde man skrottet MY 1101 og sikret sig 1201 + diverse ældre motormateriel af rent dansk konstruktion. Så i praksis har danskhedsprincippet altid blot været en dårlig undskyldning for at kunne sende interessant materiel til ophuggeren.

--
Hilsen
S

Strør ægte Læsø sydesalt i dine sår.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen