Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt materiel på Mariagerbanen (Generelt)

af Claus Nielsen, 14/8 2019, 16:08 (1688 dage siden)

I et par dage i juli kørte et stykke materiel bygget i Østrig så sent som 2017 frem og tilbage på veteranbanen Mariager-Handest. Aarsleff Rails nye stoppemaskine var på banen for at give medarbejdere fra jernbaneentreprenørfirmaet lejlighed til at trimme deres kendskab til den nye maskine.

Der er ganske få steder på det danske jernbanenet, hvor det er muligt at gennemføre den slags uden at påvirke den daglige trafik. Da Aarhus-virksomheden og veteranbanen tidligere har haft forbindelse med hinanden, var det oplagt at undersøge muligheden for at benytte Mariagerbanen som 'træningsbane'.

[image]
'Lillan' er en Plasser & Theurer 08-275/4 ZW, der udover bogier og tre-punktsløft er af samme type som Aarsleff Rails 'Sanne'. ZW står for 'zwei-weg' og betegnelsen er vel lidt af en tilsnigelse, idet maskinen ikke har vejhjul. Maskinens evne til at løfte sig selv op på en blokvogn har nok overbevist salgsfolkene hos Plasser & Theurer om at betegnelsen var den rette.


[image]
MHVJ M 5 løber om på Mariager Station inden afgang med et af tirsdagstogene til Handest. 'Lillan' og den skinnekørende gravemaskine, der ledsagede den, holder sig pænt i sidesporet. Bogierne på 'Lillan' gør den i stand til at arbejde i spor med en kurveradius ned til 50 m.

Mvh
Claus N


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak