Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Prisstigning forventes at få millioner til at skippe metroen (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 15/8 2019, 21:55 (1708 dage siden) @ andersj

Siden Takst Vest trådte i kræft skal man foretage check ind på DSB's standere ved togrejser vest for Storebælt undtagen i Region Nordjylland hvor der ikke er differentierede takster på tog og busrejser.

Takst Vest var jo netop befordret for at skabe større gennemsigtighed mellem Rejsekortet og de alm. billetter. At man så med Takst Vest begår den genistreg, at man begynder at differentieret mellem de forskellige rejsekortstandere, er et skridt i den modsatte retning - men meget godt i tråd med hvad nok kan forvente sig at trafikselskaber og rejsekort-selskabet i fremtiden. Hvis det lykkedes at indfører 'mikrotaksering' i Metroen, så kan man nok som passager forvente mere af det samme.

Her er et par muligheder, som de entreprenante trafikselskaber nok snart begynder at kigge på:

  • A-busserne i København bør koste mere end de alm. busser - er er 'kvaliteten' jo at A-busserne kører oftere, så ventetiden er kortere end ved alternativet.
  • DSB kan indfører en ekstra betaling hvis toget er rettidigt - det er jo netop 'høj kvalitet', at man kommer frem til tiden...
  • Samtidig kan man også kigge på en ekstra betaling hvis toget er forsinket - da man som passager jo har 'slidt' mere på produktet, og det er ikke kunne benyttes til at generer indtægt i det tidsrum.

Mulighederne er mangfoldige og iflg. direktøren for rejsekortet, har systemet netop gennemgået en større ændring netop for at kunne håndterer kvalitetstillægget i metroen...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner
25 år med IC 3 togsæt på tyske skinner

Tidligere værkmester på IC 3 værkstedet i Aarhus Hans Werner Hansen fortæller i denne artikel om indsættelsen af IC 3 togsæt som EuroCity tog mellem København H til Hamburg Hbf ved køreplanskiftet den 23. maj 1993. Læs også om den olympiske flammes tur i IC 3.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak