Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kan jernbanen hjælpe ???? (Trafikpolitik)

af mpp, 16/8 2019, 10:49 (1798 dage siden) @ Pyloriis

Der skulle gerne være kapacitet til 20+ tog i timen med det nye signalsystem, men der vil stadig kun være plads til 17 tog gennem røret (med mindre Nørreport springes over) og 22 (?) tog (mener jeg) på hovedbanen.

Når det er sagt er der stadig masser af plads i systemet til mere kapacitet. Dobbeltdækkertogene har i dag 4-6 vogne og kunne forlænges til 10-12 vogne. Enkeltdækkerafgange kan øges til dobbeltdækkerafgange. Der er mange afgange på s-togsnettet der kun bruger halvdelen af perronens længde, selv i myldretiden. Metroen til Ny Ellebjerg og Ring Syd vil tillade flere at køre udenom hovedbanen, hvilket igen vil øge kapaciteten.

Får man knækket kurven og flyttet flere over i tog (enten fordi motorvejene ikke bliver udvidet, der kommer roadpricing, togene bliver billigere, folk bliver mere klimabeviste eller på anden vis) vil de samfundsmæssige beregninger også vise at mange projekter giver mere mening. Der er allerede mange skuffeprojekter rundt omkring man så kan tage frem, og så skal man nok få bygget den kapacitet der mangler.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak