Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nu skal københavnerne betale ekstra for at tage metroen. (Generelt)

af mpp, 19/8 2019, 18:31 (1683 dage siden) @ Pyloriis

Der tager du fejl. I mange kommuner er der en ordning hvor man kan tilkalde en lille bus / personbil og blive kørt indtil stoppested ved bygrænsen.

Jeg er bekendt med ordningen. At den eksisterer gør den ikke til en god samfundsøkonomisk forretning. Der er så andre politiske grunde til at det måske alligevel er en god ordning.

Tror det varer mange år før metroen er betalt!

Ja. 40-50 år ifølge den forretningsplan der er lavet og som inkluderer kvalitetstillægget.

Det koster lige så meget at opkræve 5 kr som 100 kr.

Nej, og det kommer også helt an på hvordan opkrævningen bliver lavet. Rejsekortet er f.x. netop et betalingsmiddel, der er lagt an på mange små transaktioner. Skulle man betale med dankort hver gang ville det blive dyrere. Betaler folk med kontanter gør det en forskel om det er mønter eller sedler.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak