Nu skal københavnerne betale ekstra for at tage metroen. (Generelt)

af mikedk2100, København Ø, mandag 19. august, 2019, 19:55 (290 dage siden) @ mpp

Jo. De første 12 kilometer (hver vej) er fradragsfri og derefter er der et fast fradrag per kilometer (bortset fra hvis man har fri bil). Det giver vel sådan set toget en fordel på de helt lange stræk (som Kbh–Odense eller Kbh–Nykøbing F), givet at fradragets værdi langt overstiger prisen på et månedskort

Til gengæld giver det ikke toget nogen fordel på kortere stræk - slet ikke, hvis folk alligevel har en bil. Det er da seriøst et problem i storbyer, som fx København, hvor antallet af biler er steget mere eksplosivt end priserne i den kollektive trafik.

Måske det var en bedre idé at se på transportfradrag for kortere strækninger, hvis turen foregår med offentlig transport, end at gøre den kollektive trafik gratis.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Hvad er det?
Hvad er det?
Her er en lille samling på 28 jernbanebilleder optaget gennem de seneste 30 år og spørgsmålet er nu, hvad de forestiller? Forhåbentlig kan nogle af Jernbanen.dk´s jernbanekyndige læsere identificere nogle af motiverne.


 Læs artiklen 

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen