Nu skal københavnerne betale ekstra for at tage metroen. (Generelt)

af mikedk2100, København Ø, mandag 19. august, 2019, 20:42 (290 dage siden) @ mpp

Tjao, folk kan også cykle. Generelt synes jeg det er bedre at fjerne eller omlægge transportfradraget. Hvis folk vil bo på landet med langt til arbejde må de selv betale for det.

Og skal man så have færre biler i København hedder løsningen betalingsring og dyrere beboerparkering. At ændre prisen på kollektiv transport nytter ikke rigtigt noget, når det i forvejen er langt billigere at tage kollektiv transport end at have bil.

Jeg tror du undervurderer værdien af bil, som folk - tydeligvis - gerne betaler en merpris for, fremfor at nøjes med at cykle i København og tage det billige tog til familien i Jylland. Og folk i København køber jo også bil, fordi alternativet ikke er godt nok.

Og er bilen der først, fordi den er nødvendig ved familiebesøg og ungerne skal med, jamen så bliver den jo også brugt til/fra job og andre småting, fremfor den kollektive trafik.

Tænk godt halvdelen af mine 40 kolleger kommer til job i bil hver dag, selvom jobbet ligger midt i København og de fleste bor maks 15 km derfra. Men det offentlige for dem er bare ikke et alternativ. Det er da ret tankevækkende.

Vi er enige i, at transportfradraget helt burde fjernes og at en betalingsring (som også gælder for københavnerne) vil kunne hjælpe, men den løser jo ikke selve problemet. Det gør det heller ikke at sige, at folk bare kan cykle.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen