Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kan jernbanen hjælpe ???? (Trafikpolitik)

af P.Jensen, 20/8 2019, 12:15 (1790 dage siden) @ Pyloriis

Ekstraordinære køer på motorvejene omkring København er meget ofte opstået p.gr.a. ulykker, biler i nødspor m.v.

Sidste uge brød en lastbil sammen i eftermiddagsmyldretiden - den stod nordgående ved Ishøjudfletningen og vel og mærke på spærrefladen - spærrede ikke umiddelbart vognbaner.

Der opstod kø tilbage fra Greve Syd - Ca. 3 km, men udadgående - hvor der ikke var sket noget - opstod kø fra Ishøjsammenfletningen og tilbage til Gl. Køge landevej - ca.5 km og generede motorringvejen og tilsvarende ca. 3 km tilbage til Holbækmotorvejen - som også blev generet.

Igen i dag kørte en varebil op i en Falck kranbil der holdt i nødsporet.

Med stigende trafik - ulykker - afkørsler med for lav kapacitet - ud- og indfletninger der er konstrueret forkert - kan man ikke udvide alle motorvejene så der kan håndteres meget mere trafik. Flaskehalsene flytter bare og så sander det til som i Holland, hvor der dagligt er op mod 1000 km kø.

Og så skal tog systemet være klart med materiel og signaler der virker. Der må være nogle politikere der snart vågner op.

P.Jensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Skagensbanen 1890 - 1965
Skagensbanen 1890 - 1965

I 1965 kunne Skagensbanen fejre 75 års jubilæum og i den anledning udgav Jernbane-historisk Selskab dette hæfte. Heri fortælles grundigt om Skagensbanens første 75 år, hvor banen bl.a. blev ombygget fra smalspor til normalspor. Hæftet er på 64 sider og ændret til pdf-format.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak