Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Odense bliver en succes (Generelt)

af Togbus, Foldingbro, 21/8 2019, 09:23 (1681 dage siden) @ Pyloriis

Hvad Odense? Skal der være andre stationer end Taulov og Aarhus imellem København og Aalborg.

Odense og Ringsted.

Man kommer til at lære meget af Odense. Trods udskamning og latterliggørelse af dette letbaneprojekt viser det fremtiden for måden man kan løfte kollektiv trafik simpel og enkelt (dog dyrt nominelt, formentlig ikke relativt).

I Odense har man netop ikke ambition om at omlægge Svendborgbanen til letbane og med omstigningssteder i Hjallese og på banegården bliver der et naturligt flow til/fra hurtige togforbindelser over i en sporvej som fører forbi nogle af de mest oplagte destinationer i Odense, såsom sygehus og indkøbscenter.

Det er i denne kontekst man skal se fornuftige stop i et hurtigt togsystem, hvis man vil have passagerer over i toget.

Man gør dog i hvert fald en fejl i Odense. Ved Rosengårdscenteret burde letbanen selvfølgelig have overdækket station så man kan komme tørskoet ind i indkøbsmekkaet. Faktisk fungerer mange indkøbscentre i udlandet som overdækkede forbindelser ved skiftestationer, noget man ikke rigtigt benytter sig af i DK. Men det kan rettes op.

I den sammenhæng er en Kattegatforbindelse uendelig overflødig, men det siger sig selv hvis man analyserer diskussionen i denne tråd som jo netop går mere op i det tekniske fremfor analyse af det reelle behov eller det trafikspring med deraf afledt vækst som en sådan skulle bidrage med. Man tager det for givet......

En fjernelse af bompengene på Storebælt og fuld kapacitetsudnyttelse af både bane og vej er vejen frem hvis man vil have udvikling. Og jo, i international sammenhæng er den danske diskussion af "kødannalse" fuldstændig latterlig, da ingen vil opfatte det danske vejnet (eller banenet) som overbelastet.

--
- busser når det er billigst

låst
2418 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak