Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvorfor 300/320 i stedet for 250 km/t på Kattegatforbindelse (Generelt)

af Pyloriis, 21/8 2019, 16:47 (1703 dage siden) @ steenth

Uanset hvordan du argumenterer for dine underlige projekter, vil infrastrukturprojekter, der reducerer afstande og omvejskørsel og nedbringer rejsetiden, med tiden blive gennemført. København-Odense-Kolding-Esbjerg er ved at være på plads. København-Aarhus-Aalborg kommer på plads med Kattegatforbindelsen. Odense-Aarhus kommer på plads med Togfonden DK. København-Sydsverige er på plads. København-Hamburg er besluttet og går snart i gang. Tilbage mangler Fyn-Als, Langeland-Lolland, Nordsjælland-Sverige og København-Berlin via Gedser. Og de kommer, uanset hvad du og andre fantaster synes, tror, mener og føler. Det er udelukkende et spørgsmål om, hvor hurtigt BNP vokser. Men indtil da skal du og andre være velkomne til at lufte alle mulige fantasiprojekter.


Når jeg se på genberegning af Kattegatforbindelsen, blev økonomien bedre med udregningen i 2018 end i 2015. Mit bud er, hvis man venter langt tid nok, så kan økonomien kunne hænge sammen, når der er et bedre trafikgrundlag - også med bane. Men spørgsmålet er, hvornår opnåes det. Timemodellen kan skaffe den vækst i banetrafikken, så der bliver et bedre trafikgrundlag. Og jeg dig ret - på langt sigt - det bliver nok ikke i min levetid, så er det chance for at alle projekterne bliver til noget.

Det sidste er vi enige om. Blot at tog over Kattegat de første 50 år ikke giver mening. Det gør vejdelen og det gør udbygning af jernbanenettet over Fyn og i det Østjyske.

låst
2233 visninger

Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Teglværker i Danmark
Teglværker i Danmark

Her er en oversigt over danske teglværker. Listen indeholder de teglværker, der (så vidt vides) havde jernbanespor enten i form af eget spornet eller sidespor til en anden jernbane. Med tiden vil listen også indeholde de lokomotiver, der tilhørte de enkelte teglværker.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak