Personpåkørsel på Fasanvej - Metroen (Generelt)

af mikedk2100, torsdag 22. august, 2019, 10:23 (404 dage siden) @ Svend

Hvordan kan det ske? Fasanvej er underjordisk, dvs ikke noget med mulighed for med hjælp at man kan hoppe over perronvæggene.


Det var efter stationen mod Vanløse, hvor metroen kommer op ad jorden.

.
Der er tilsyneladende ikke noget der bremser togene, hvis der befinder sig (endda større) genstande/personer i sporet, inden der sker en påkørsel?

Vi havde det lidt oppe at vende i en tråd i april i år, hvor nødbremsens funktion (at toget kører videre til næste station) blev diskuteret.

https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?mode=thread&id=139619#p139619

Blandt andet, at toget ikke stopper, hvis der er personer eller andre fremmedlegemer i sporet - heller ikke, selvom passagererne trækker i nødbremsen, for at undgå en påkørsel. Systemet er konstrueret sådan, at personer ikke bare tilfældigt kommer til sporene. Man må altså som passager leve med den (meget lille) risiko der er, for sammenstød med personer eller andre fremmedlegemer.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sabotage mod Maskindepot Gb
Sabotage mod Maskindepot Gb
I oktober 1944 udførte danske sabotører en vellykket sabotageaktion mod Maskindepotet på Københavns Godsbanegård, hvor en række lokomotiver blev sat ud af spillet. Lars Christensen fortæller her om den dramatiske nat.
 Læs artiklen 
Indsend billeder
Indsend billeder
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen