Hastigheden gennem Roskilde station for tog i retning Holbæk (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, torsdag 22. august, 2019, 18:11 (766 dage siden) @ AndreasM


120 km/t er i spor 3/4 mod Ringsted. Der er kun 100km/t gennem spor 2 mod Holbæk, og 80km/t gennem spor 5 når du kommer fra Holbæk.

I en efterhånden ret fjern fortid (mindst 13 år) rodede jeg i et eller andet rettidighedsprojekt, hvor hastigheden i netop spor 2 og spor 5 i Roskilde indgik.

Mener at kunne huske, at de max 100 i spor 2 (og vestenden af spor 5) skyldes sporskifterne/englænderne, der ikke kan befares med højere hastighed i ret stilling. Til gengælg er jeg stensikker på, at de 80 km/t i spor 5 er perrontagets udhæng, der kommer for tæt på referencelinierne for kørende materiel, hvis hastigheden øges. Reglerne her er ret gamle, og ingen har rigtig haft behov, mod eller lyst til at udfordre dem.

Men i princippet burde spor 5 hæves til 100 km/t med et ændret perrontag/andre referencelinier, mens det er sporgeometrisk noget tungere at hæve hastigheden til mere end 100 km/t, uden at reducere funktionaliteten i Roskilde drastisk

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen