Køge Nord (Generelt)

af Pyloriis, lørdag 24. august, 2019, 07:59 (396 dage siden) @ mpp

Der er selvfølgeligt bilister i forum. Jeg har ikke selv bil, så når jeg kører med tog kommer jeg til stationen med cyklen, tager bussen eller går. Jeg tror de fleste vælger den transportform der giver mening for dem på de ture de tager, og jeg kan ikke se problemet ved at have en holdning til hvad der kan gøre togdriften bedre, uanset om man tager toget i dag eller ej.

Men, videre til det faktuelle. Køge Nord station er netop et skridt mod byudvikling, som man kan læse på deres hjemmeside: https://koegenordstation.dk/koege-nord-station/om-koege-nord-station/

I forhold til at være skiftestation givet det mening at man på Køge Nord skifte fra S-tog til tog mod vest, fra Regionaltog til tog mod vest (så for stationerne mellem Køge og Næstved).

At stationen ligger tæt på motorvejen kan man selvfølgeligt godt bruge til noget, men det gør det altså ikke til en god business case at bruge en masse penge på at lave parkeringspladser. Særligt når parkeringspladserne så tager plads fra andre ting man kunne bruge stationsområdet til (som byudvikling).

Nu er der så ikke kommet særligt mange p-pladser.
Det kan undre når man tilbage i 2013 havde helt andre forestillinger:

https://sn.dk/Koege/2700-P-pladser-ved-ny-Koege-station/artikel/247884

Daværende transportminister citeres for at DSB havde fået bevilget penge til p-pladser.
Så hvorfor er de aldrig blevet lavet?

Banedanmark skriver selv om stationen idag:
På fjernbanesiden af stationen etablerer Køge Kommune et parkér- og rejs-anlæg med 450 parkeringspladser, der står klar ved indvielsen af Køge Nord Station. Området ved fjernbanen er desuden forberedt til en udvidelse, så Køge Kommune på et senere tidspunkt kan etablere yderligere 250 parkeringspladser. 

Ovenstående viser klart at "nogle" har nedprioriteret at bilister skal skifte til toget.

Berlingske havde tilbage i 2009 en uddybende artikel om den nye bane og dens fødselsbesvær.
https://www.berlingske.dk/samfund/baggrund-20-aars-omtumlet-vej-fra-koebenhavn-til-ring...
Lars Barfoed skal have udtalt "

 De trafikpolitiske målsætninger er klare: "Vi skal have flere til at tage toget. Og i modsætning til tidligere er pengene også fundet."

Siden forsvandt pengene alligevel og tilbage ligger en station med få p-pladser, ingen overdækning og imens kører 50.000 bilister forbi hver morgen på vej til arbejde!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Indsend billeder
DSB E987
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen