DSB masseaflyser S-tog i hele efteråret (Generelt)

af mikedk2100, mandag 26. august, 2019, 08:54 (548 dage siden) @ Henrik Hansen

Ja. Det er samme uddannelse, samme krav. S-tog er også "rigtige" tog.


Spørgsmålet er blot hvor længe man kan opretholde de samme krav til både S-tog og 'Tog'. ?

Når CBTC er fuldt indfaset, så er lokomotivførerens opgave reduceret til at skulle trykke på en knap ved afgang fra stationen - alt andet er automatisk.

Det kan selvfølgelig forekomme nedbrud i CBTC, men her bliver opgave nok udelukkende af føre toget frem til næste station - den videre drift til blive varetaget af togbusser.

Ja jeg tænkte det samme. Som jeg nævnte i en anden tråd, så er kravene til at være tunnelbanefører i Stockholm noget lempeligere, og de er vel ret så sammenlignelige (S-banen og Tunnelbanan) - især når CBTC er helt indført. I Stockholm skal man blot være fyldt 20 år, have helbred, syn og hørelse i orden og så ellers bestå en psykologisk test inden 11 ugers uddannelse - derefter er man "dørlukker" på Tunnelbanan.

Og så er det måske lidt overkill, at kræve både gymnasieluddannelse og yderligere 11 måneders uddannelse inden man bliver "dørlukker" på et S-tog.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Kagerup - Helsinge Banen
DSB T299

Lokomotivfabrikker

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen