DSB masseaflyser S-tog i hele efteråret (Generelt)

af mikedk2100, tirsdag 27. august, 2019, 08:46 (513 dage siden) @ Vollensir

Før i tiden startede man ofte med at kører S-tog nogle år inden man kom ud på de lange skinner. Og inden den tid var de fleste lokofører også ude og ranger med MH og senere MT.

Inden MY skolen fulgte, hvor der bl.a. skulle kunne forklares hvordan el-diagrammer, trykluftudstyr m.m. Virkede og hvordan de var opbygget.

Lyder bare ikke særlig godt hvis der ikke var nok egnede til at besætte et hold nye lokomotivfører. Så engang en udsendelse i tv hvor politiet søgte nye betjente, ham politimesteren de snakkede med bagefter var rystede over unge menneskers viden om det danske samfund. Ud af 400 ansøger kunne de bruge 35-40 stykker...

Nu ved vi jo ikke, om der ikke var egnede nok eller om der ikke var ansøgere nok. RasmusD skrev blot "Mig bekendt måtte man tidligere i år opgive at starte et nyt elevhold op, fordi der ikke var kandidater nok."

Men selvfølgelig, hvis de unge både skal gå 3 år i gymnasiet, for derefter i 11 måneder at lære om trykluftudstyr mv, før de kan sætte sig foran i et semiautomatisk S-tog, hvor de reelt blot skal lukke dørene og sætte toget i gang, så forstår jeg godt, at det ikke er attraktivt i forhold til at læse videre og blive noget, hvor man også kan bruge sin gymnasielle uddannelse - groft sagt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen