Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

SJ opbygger ny organisation m.m. til Öresundståg (Trafikpolitik)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 4/9 2019, 19:47 (1695 dage siden) @ Poul Brandt

Skånetrafikken har gennem flere år været stærkt utilfreds med kvaliteten af vedligeholdet (hvilket jeg er enig i efter en del ture), derfor tager de vedligeholdelsen hjem.

DSB har vist fået rigtig mange chancer for at forbedre den kvalitet (eller manglende kvalitet) som Helgoland leverer. DSB har ikke gjort noget helhjertet forsøg på at leve op til den kvalitet som der kan forlanges, og så har svenskerne fornuftig nok opgivet DSB og har taget beslutningen om at investerer i værkstedskapacitet i Sverige til Øresundstogene.

DSB er vandt til at leve efter danske forhold, hvor problemer nok påtales og gerne påtales igen, men så sker der også sjældent mere - går den så går den, er det motto man har brugt - men så gik den ikke.

En af mine svenske venner er så utilfreds med toiletterne, at hun hellere venter en time ekstra i Gøteborg og tager SJ til Malmø, frem for Øresundstog. Og det er ikke kun den tekniske vedligehold der halter. Ofte mangler toiletpapir, og rengøringen er elendig.

Blot samme lave standard som de danske tog hvor operatøren er DSB....

Man bliver heller ikke imponeret af personalet på den svenske side, de virker demotiverede. Det er en helt anderledes oplevelse at køre med SJ. Deres personale er stolte af at arbejde for SJ.

DSB gør vist også en særdeles helhjertet indsats for at demotiverer sit personale - der er i hvert fald længere og længere imellem man møder en medarbejder det med stolthed kan fortælle, at vedkommende arbejder for DSB.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak