Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nedlæggelse af de fleste lokalbaner (Trafikpolitik)

af infrafan, onsdag 11. september, 2019, 10:56 (1110 dage siden) @ Poul Brandt

Tak for link.

Selvkørende biler omkring 2021.

Selvom Tony Seba er en god taler, mener jeg man skal tage hans tese om selvkørende+el+subscriptions med et gram salt. Jeg er med på S-kurve-adoptering, men selvkørende biler (som Ole Birk Olesen er helt solgt på) er længere ud end antaget her. Waymo's CEO har selv udtalt [1] at vi skal længere ud i fremtiden (2030+). Alle jeg snakker med inden for Machine Learning, siger at Waymo er meget længere fremme end Uber, Cruse, m.v.; men er de sidste 5-10% for niveau 5 selvkørende virkelig svært. Prøv at tage en Tesla Model S med Autopilot fra Lake Tahoe til San Francisco, når det sneer. :-)

IMHO tror jeg vi ser GoA5 Intercity/ERTMS toge før niveau 5 biler. :)

Batteri-elektiske biler forventer jeg dog sker hurtigere end antaget, men det ikke mit ekspert område (jeg arbejder med software). :) Så vidt jeg kan læse, bliver pris/kWh halveret hver 6. år og VW's ID.3 batteri er estimeret til under $100/kWh [2].

[1] https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-13/waymo-ceo-says-self-driving-cars-won...
[2] https://www.nytimes.com/2019/09/08/business/volkswagen-trademark-electric-vehicles.html


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak