Angående Argentina - Tucumán (Generelt)

af Hans T. Møller @, Risskov, torsdag 12. september, 2019, 08:29 (326 dage siden) @ Niels Munch

Tak for hjælpen - helgenbilleder bør være retvendte.

Historien om ”Nuestra Señora de Louján” er kort fortalt:

En godsejer bosiddende nær Santiago del Estereo i Argentina ville i 1630 indrette et kapel, og han bad en ven i Brasilien om at få tilsendt en jomfru Maria-figur til alteret.

Vennen fik fremstillet to, så der var noget at vælge mellem. De blev pakket i hver sin kasse og sejlet til Buenos Aires. Transporten ind i landet foregik med oksekærre, men et halvthundrede kilometer øst for byen, i nærheden af Louján, var okserne ude af stand til at fortsætte. Man fjernede den ene kasse fra kærren, hvorefter dyrene straks genoptog arbejdet.

Folk blev nu nysgerrige efter at se, hvad der kunne være i kassen, så de åbnede den og fandt helgenbilledet. De udlagde hændelsen som et tegn, og der blev indrettet et kapel - og senere en hel katedral - i Louján til at huse jomfruen, mens det andet helgenbillede blev sendt videre til modtageren.

”Vor Frue fra Louján” har siden været anset for beskytter i forbindelse med rejser, og på alle større og en del mindre jernbanestationer i Argentina findes et lille alter for hende. Hun kan kendes på en sid kåbe, der går helt ned til jorden og giver hende form som en trekant. Ved hendes fødder findes en liggende halvmåne, men den kan desværre ikke ses på mit foto.

Bedste hilsner


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen