Niebüll-Tønder Grænse renoveres og udstyres med ETCS (Generelt)

af andersj, Nordjylland, onsdag 18. september, 2019, 22:42 (30 dage siden)

Norddeutschen Eisenbahngesellschaft Niebüll GmbH (NEG), der ejer sporet mellem Niebüll og Tønder Grænse, vil renovere strækningen og udstyre den med ETCS for i alt 10,9 mio. Euro. hvoraf Schleswig-Holstein finansiere de 9,3 mio. Euro.

Projektet gennemføres i to etaper frem til 2021. I første etape bliver sporet renoveret og udbygget så der kan køres med 120 km/t istedet for 80 km/t på strækningen. I anden etape installeres der ETCS.

NEG er ejet af de luxembourgske statsbaner (CFL) og betjener også strækningen mellem Niebüll og Dagebüll. Mellem Niebüll og Tønder udføres kørslen af Arriva.

Kilde: https://www.shz.de/25634302 (Kan være bag betalingsmur)

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing
I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.


 Læs artiklen 

Danske privatbaner

Læs historien om:
Østjydske Jernbane
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen