Nu kvitter pendlere på Sjælland kollektiv trafik (Generelt)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, fredag 20. september, 2019, 10:28 (398 dage siden) @ Niels Munch


Vi kan da håbe på, at "eksperten" læser med netop her, hvor man - efter sigende - kan få sin horisont udvidet.

Harry og andre kunne nok få mere ud af, at følge med i, hvad der sker i udlandet. Her vokser togtrafikken generelt og særligt omkring byerne. Udvider man undersøgelsen til også at se på antallet af biler pr 1.000 indbygger i disse lande, vil man se, at togtrafikken skam også vækster i lande med flere biler pr 1.000 indbyggere end i Danmark....og også i lande med flere km motorvej pr indbyggere end i lille Danmark.
Samtidig vil man kunne se (som skrevet tidligere), at analyser placerer København i toppen af globale storbyer ift. kollektiv transporthastighed.

Til gengæld er det da rigtigt, at der netop er kommet en analyse, der viser at transporttiderne med kollektiv transport er tre gange længere, end med bil. Men det gælder for alle relationer, inkl. helt håbløse med busforbindelser hver anden time og lignende. Altså inkl. "ikke stations-stoppestedsnære" forbindelser
Dén analyse kan så nok ikke forklare, hvorfor passagererne forsvinder fra kollektiv transport, medmindre befolkningstilvæksten på landet er eksploderet de senere år.

Jeg kan godt lide Harry og de andre eksperter, men jeg ville ønske, at de kiggede lidt længere ud for at se, hvad der rent faktisk sker i sammenlignelige lande, og lidt dybere ned i, hvad der faktisk sker i Danmark.

Det handler jo ikke om, at kollektiv transport ikke er et reelt alternativ for halvdelen af befolkningen, men om at de trofaste brugere vælger kollektiv transport fra.

Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen