Nu kvitter pendlere på Sjælland kollektiv trafik (Generelt)

af bastholm @, fredag 20. september, 2019, 14:38 (401 dage siden) @ Lasse Toylsbjerg-Petersen

Det ER billigere at udskifte til store homogene flåder - men spørgsmålet er, om Danmark reelt kan vente så længe og om tabet indtil da for længst vil have ædt gevinsterne ved samme type flåde.

Men udover det, så er der også en risiko ved at købe mange tog på en gang. Hvis leverandøren ikke kan levere kvalitet, så står man pludseligt med mange tog der ikke virker (eks IC4 fadæsen).

En løsning kunne være, at gøre som i Norge. Lave et udbud på en snes tog, men med optioner på mange flere. (Hvis ikke man vil lave optioner kan man også lave framework kontrakt). Hvis de første tog kører tilfredsstillende, så bestilles flere tog af samme type efterhånden som man for brug for dem. Herved kan man løse tre problemer: Man sikre sig at man får nogle tog som virker, man kan bestille dem efterhånden som man for brug for dem, og man får en homogen flåde.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen